Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μνημόσυνο Μακαριστού Αγίας και Συκουρίου κυρού Παύλου, από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 
    Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την ερχομένη Κυριακή 7 Μαρτίου (Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου στο τέλος της θείας Λειτουργίας θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αγιάς και Συκουρίου κυρού Παύλου Καρβέλη, του από Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου.
    Ο μακαριστός ιεράρχης είχε ισχυρούς δεσμούς με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αφού διηκόνησε ως ιεροκήρυκας σε αυτή για πολλά έτη και μέχρι την εκλογή του σε Μητροπολίτη Παραμυθίας, ενώ το έτος 1974 μετά την έκπτωσή του από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας επέστρεψε στην Αιτωλοακαρνανία και εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, στο κοιμητήριο της οποίας βρίσκεται και ο τάφος του.
     Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας όπως ενώσει τις προσευχές του στον Ύψιστο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου.

Πηγή www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου