Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας, ένα θαυμάσιο βιβλίο του αγαπητού μας κ. Χρήστου Σιάσου

Του Γερασίμου Ρεντίφη

     Ο καθηγητής κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με ευσυνειδησία υποδειγματική, με άσβηστη αγάπη και ξεχωριστό μεράκι προσφέροντας σ' όλους μας ως αντίδωρο φιλίας το βιβλίο του με τίτλο: «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ». Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να προστεθεί στα βιβλία των ανθρώπων του τόπου μας και όχι μόνο. Παράλληλα αποτελεί μία σημαντική πηγή έρευνας και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και στους απλούς αναγνώστες, ώστε να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τις Άγιες μορφές του τόπου μας.
    «...Όσο και αν περνούν τα χρόνια, οι Άγιες αυτές μορφές θα στέκονται πάντα σαν ένα φωτεινό ορόσημο, σαν ένα μαγικό αστέρι, να μας δείχνουν το δρόμο του Εθνικού μας χρέους. Τότε, θα μας θυμίζουν τη διπλή μας λύτρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς και της αμαρτίας. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να αναδεικνύουμε την Ιστορική Εκκλησιαστική συνέχεια της φυλής μας και να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες και οι τιμητές της ηθικής τάξης. Είναι οι αποδέκτες, οι εκφραστές και εκτελεστές των εντολών του Τριαδικού Θεού μας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σιάσος στην εισαγωγή του βιβλίου.
     Αναφέρεται στους Οσίους και Αγίους: Ανδρέα τον Ερημίτη, Βάρβαρο τον Μυροβλήτη, Βλάσιο, Δαυίδ, Ευγένιο τον Αιτωλό, Θεόδωρο, Λάμπρο και Ανώνυμο, Θεωνά, Ιάκωβο και Διονύσιο, Ιωάννη, Συμεών και Θεόδωρο, Χρύσανθο, Αρσένιο Βαρνακοβίτη και φυσικά στον Κοσμά τον Αιτωλό, στον οποίο αφιερώνει και το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του.
       Το πολυτελέστατο και πολυσέλιδο αυτό βιβλίο το προλογίζουν μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας και σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ο πνευματικός αυτός καρπός, μοναδικός στο είδος του και πληρέστερος παντός άλλου, θα ήταν καλό να γίνει κτήμα μας και να κοσμεί την βιβλιοθήκη μας.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 στο Τρικούπειο πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Διατίθεται στο Βιβλιοπωλέιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στο Αγρίνιο
Τίτλος: «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»
Του Χρήστου Σιάσου
Διεύθυνση: Σταυροπούλου 1
Τ.Κ 30200 Μεσολόγγι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26310-51572 και 6972706793
E-mail: siasoschristos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου