Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Φωνή διαμαρτυρίας του Ιερού μας Ναού στους υπευθύνους της ΕΡΤ

      

Αρ. Πρωτ :11 /2011
                                                         
       Εν Γραμματικού τη  28η  Μαρτίου  2011
Προς
Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ
Αξιοτ. κ Λάμπη Ταγματάρχη

Κοιν:
1.κα Πανδώρα Μουρίκη. Διεύθυνση Προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης:
2. κ.Σωτήριον Μαργιωρή. Διεύθυνση Ενημερωτικών Εκπομπών της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης:

         
 Αξιότιμε κ Λάμπη Ταγματάρχη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ,

Μετα λύπης μεγάλης και πόνου ψυχής, ενημερωθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την απόφασή σας περί διακοπής της λίαν εποικοδομητικής αλλά και πνευματικά αφυπνιστικής εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, που παρουσίαζε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κκ Ιγνάτιος επί 19 συναπτά έτη. Μια εκπομπή η οποία πέρα από το Ορθόδοξο φρόνημα που καλλιεργούσε, ενημέρωνε και φώτιζε ανθρώπινες ψυχές να οδηγούνται στα ασφαλη λιμάνια της Εκκλησίας μας.
Αντιδρούμε σθεναρά και αποδοκιμάζουμε την απόφασή σας. Λυπούμαστε ειλικρινά, διότι αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, ότι επιδιώκεται από όλα τα ΜΜΕ σήμερα, μια τάση ανθελληνισμού και αθείας. Παρατηρούμε από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια μια τάση χειραγώγησης του λαού αφαιρώντας την πίστη, τις αξίες και τα ιδανικά μας . Η συγκεκριμένη πράξη περίτρανα δείχνει που βαδίζουν οι κυβερνώντες του τόπου αυτού, και γενικά όσοι κινούν τα νήματα της πατρίδος μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι στόχος και σκοπός όλων σας, είναι η απαλοιφή από το πρόγραμμά σας, κάθε εκπομπής που θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία  !!!
Διαμαρτύρομαι ντόνως γι τ τεκταινόμενα. Τ θεωρ ς πράξεις ατόχρημα ντεθνικές. Κα παρακαλ ν σταματήσ πάραυτα ποιαδήποτε παρόμοια σκέψη. Στς κρίσιμες ρες πο περνάει Πατρίδα μας ξ  ατίας τς οκονομικς κρίσεως, ς μ κλονίζουμε τ πνευματικ θεμέλια το θνους, κα μάλιστα τν πίστη μας στην Εκκλησία.».
Εχετε υποχρέωση να μας ακούσετε !!!!
Είμαστε Ελληνες πολίτες, βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος και παρακαλούμε από τον τηλεοπτικό σας σταθμό, μιας και πληρώνουμε σαν Ελληνες πολίτες αμέτρητα χρηματικά ποσά στο κανάλι σας, να επαναφέρετε την εκπομπή Αρχονταρίκι το συντομότερο δυνατόν. Οι καιροί είναι δύσκολοι, η πατρίδα μας κινδυνεύει, το Εθνος μας απειλείτε, η νεολαία μας λοξοδρομεί και ο λαός μας υποφέρει. Μην πολεμάτε την Εκκλησία μας. Μην προδίδετε την πίστη μας. Μην μάχεστε την Ορθοδοξία μας. Γιατί, πως τονίζει κα λαϊκ παροιμία « Θες ργε, λλ δν λησμονε». Κα νον νοείτω.  

Μετ’ ευχών
Εξ ονόματι όλων των κατοίκων της Γραμματικούς Αιτωλοακαρνανίας

π Σπυρίδων Ιωάννου
Εφημέριος Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου
Γραμματικούς Αιτωλ/νιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου