Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το Αγρίνιο ετοιμάζεται με λαμπρότητα να εορτάσει τον Πολιούχο του Αγιο Χριστόφορο


Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη θα λάβει χώρα και φέτος ο Εορτασμός του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Την Παρασκευη 8 Μαΐου 2015 στις 7:00μμ.θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κκ Χρυσάνθου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κκ Νεκταρίου,  Γρεβενών κκ Δαυίδ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά (Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στον παλαιό ναό Αγίου Χριστοφόρου ).

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 κορυφώνεται ο εορτασμός. Στις 7:00πμ. θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας κκ Νεκταρίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κκ Δαυίδ,  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά κ επισκόπου Κερνίτσης κκ Χρυσάνθου. (Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου). Στις 6:30μμ ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 7:15μμ θα γίνει η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου. Στη Λιτανεία θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου