Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Έλληνες βουλευτές αρνούνται επίσημα τη Χριστιανική πίστη !!!

 
Έγινε και αυτό! Η Δημοκρατία της Σλοβακίας μέσα στα πλαίσια των 17 κρατών του ευρώ (Eurogroup) αποφάσισε να εκδώσει αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ με παράσταση των δύο Θεσσαλονικέων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, που τιμώνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως άγιοι και μάλιστα ισαπόστολοι. Στην παράσταση οι δύο μορφές θα εικονίζονταν με φωτοστέφανο, σύμβολο της αγιότητός τους, κρατώντας το Ευαγγέλιο και το σύμβολο του Σταυρού.
Η απόφαση υποβλήθηκε, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, προς έγκριση από την Επιτροπή της Ευρωπαικής Ενώσεως. Ωστόσο η Επιτροπή γνωστοποίησε στη Σλοβακική Κυβέρνηση ότι «ορισμένα κράτη αντιτίθενται στο νόμισμα λόγω θρησκευτικής ουδετερότητας» και ζήτησαν να απαλειφθούν τα φωτοστέφανα των δύο Αγίων. Γιά τον Σταυρό με τις δύο οριζόντιες κεραίες δεν υπήρχε αντίθεση, διότι ήδη υπάρχει στα κοινά κέρματα της Σλοβακίας του ενός και των δύο ευρώ.
Ωστόσο η αντίδραση φαίνεται ότι δεν ήταν εξίσου ισχυρή από όλα τα κράτη – μέλη του Eurogroup. Το θλιβερό όμως είναι ότι η αντίδραση προήλθε από τους αντιπροσώπους της Γαλλίας και δυστυχώς της... Ορθοδόξου Ελλάδος! Καί η μεν Γαλλία, ένα κράτος που διεχώρισε τις σχέσεις του με την Εκκλησία, γι’ αυτό και παραπαίει συνεχώς, είχε κάποια δικαιολογία.
Οι εκπρόσωποι όμως της Ορθοδόξου Ελλάδος, της οποίας το Σύνταγμα αρχίζει με τη φράση «Εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος»· της Ορθοδόξου Ελλάδος, της οποίας οι δύο ιεραπόστολοι και φωτισταί των Σλάβων άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος υπήρξαν παιδιά, της χώρας της ποτισμένης με αίματα χιλιάδων μαρτύρων, της χώρας των οσίων και των αγίων με τα μυροβλύζοντα και θαυματουργούντα λείψανα, της χώρας του θαύματος των Βαλκανικών πολέμων και του έπους του 1940,πως αποστασιοποιούνται από το πιστεύω τους;
Διότι η άρνηση προήλθε από την εκπρόσωπό μας στην Ευρωπαική Επιτροπή και τους συνεργάτες της, αλλά και από έναν υπουργό της σημερινής Κυβερνήσεως και δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (Βλ. περιοδικό «Κοινωνία», τεύχ. 2/2013, σελ. 106-107). Δυστυχώς στις αντιχριστιανικές διακηρύξεις και κινήσεις Ελλήνων βουλευτών των τελευταίων ετών προστίθεται και η ανωτέρω θλιβερή προσπάθεια. Πάντως η Σλοβακία επέμεινε στην απόφασή της και εξέδωσε ήδη 1 εκατομμύριο κέρματα με τα χριστιανικά σύμβολα προς εντροπήν των αναξίων εκπροσώπων της Ορθοδόξου Ελλάδος!...

Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου