Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εορτάζει και πανηγυρίζει τον Πολιούχο της, Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

       
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, εορτάζει και πανηγυρίζει την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Πολιούχου της, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη Ιερά Μονή Του, στο Μέγα Δενδρο της Αιτωλίας. Ήταν Σάββατο  2 Ιουνίου του έτους 2007 όταν η Εκκλησία της Αλβανίας με την κανονική αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κκ Αναστασίου, παραχώρησε στην τοπική μας Εκκλησία απότμημα του ιερού λειψάνου του εφόρου και προστάτου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
       Το Iερό Λείψανο μετέφερε αυτοπροσώπως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου στη γενέτειρα του, το Μέγα Δένδρο Θέρμου.
Έκτοτε με εντολή του Σενασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ ΚΟΣΜΑ, ορίστηκε την ημέρα αυτή να εορτάζεται και να πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Του στο Θέρμο αλλά και όλη μας η Ιερά Μητρόπολη.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής
Την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 και περί ώραν 19:00μμ Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κκ ΚΟΣΜΑ
Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 ανήμερα της εορτής περί ώραν 7:00 : η Ακολουθία του Ορθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑ

Προσκαλούντε άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου