Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Ιερά μας Μητρόπολη

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  12η  Μαΐου  2015

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
Εορτή Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Την Στ’ Κυριακή από του Πάσχα – Κυριακή του Τυφλού έχει καθιερωθεί με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να εορτάζεται η Σύναξη «πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων». 
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ιδιαιτέρως τιμά κάθε χρόνο τους Οσίους και Αγίους που καθαγίασαν με τους ασκητικούς αγώνες, τα δάκρυά τους και το μαρτυρικό τους αίμα, την γη της Αιτωλοακαρνανίας. Δεκαέξι συνολικά Άγιοι, με κορυφαίο τον ισαπόστολο και ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, του οποίου μάλιστα το προηγούμενο έτος εορτάσαμε τα τριακόσια χρόνια από την γέννησή του, έζησαν, πέρασαν ή μαρτύρησαν στην περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.
Κάθε χρόνο ο επίσημος εορτασμός τους, μετά από απόφαση του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιείται σε διαφορετική Αρχιερατική Περιφέρεια, ώστε η ζωή και το μαρτύριο των τοπικών μας Αγίων να γίνονται ευρύτερα γνωστά στους πιστούς. 
Εφέτος το επίκεντρό του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, όπου την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 θα τελεσθούν η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα εκτεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά λείψανα των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου