Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Μεσολόγγι από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας

Την προσεχή Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30μμ,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, όπου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, είναι η πρώτη Αποστολική Θεία Λειτουργία. Διασώζει τον λειτουργικό τύπο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και την απλότητα της Λατρείας κατά τους Αποστολικούς χρόνους. Από αυτή προήλθαν οι Λειτουργίες του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το λειτουργικό κείμενος αποδίδεται στον άγιο Ιάκωβο, τον «αδελφό του Κυρίου», υιό του Ιωσήφ του μνήστορος και  συγγραφέα της Καθολικής Επιστολής που περιλαμβάνεται στον κανόνα της Καινής Διαθήκης. 
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου επικράτησε να τελείται δύο φορές το χρόνο, την 23η Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου, καθώς και την τελευταία Κυριακή του έτους (Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου