Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Mητροπολίτης Κονίτσης προς τους πολιτικούς: Ο λαός και η Ιστορία δεν θα σας το συγχωρήσουν ποτε !!!



Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης προκαλεί το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών στην επαρχία του. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας αναφέρει:
 «Παρακολουθώ με βαθύ πόνο ψυχής τις δραματικές εξελίξεις στις δύο Επαρχίες Πωγωνίου και Κονίτσης.
Διακονώντας τις επαρχίες αυτές επί σαράντα πέντε (45) ολόκληρα χρόνια, βλέπω, ιδίως τον τελευταίο καιρό, μια συρρίκνωση και μια φθίνουσα πορεία στον αιματοβαμμένο και χιλιοπροδομένο αυτό τόπο.
α) Ήδη οι ΔΟΥ Δελβινακίου και Κονίτσης καταργούνται. Όμως, οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών έχουν άρά γε διερωτηθή πως θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των ορεινών και μακρυνών περιοχών, που θα είναι εφεξής υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα, όπου θα μεταφερθούν οι εν λόγω ΔΟΥ ; Όλα, λοιπόν, γίνονται θυσία στο χρήμα ; Κι’ όταν γίνωνται τόσες σπατάλες, τις οποίες στηλιτεύει ο ημερήσιος αθηναϊκός Τύπος, σας πονάει το να διατηρηθούν οι ΔΟΥ σε δύο ακριτικές περιοχές ; Κύριοι, θα σας το πω ξεκάθαρα: Με την τακτική, που εφαρμόζετε τελευταία, να κλείνουν, δηλαδή, η μία Υπηρεσία κατόπιν της άλλης, δολοφονείτε την ακριτική Ελλάδα.Γιατί είναι σαν να μας λέτε : Αφήστε την ύπαιθρο χώρα κι’ ελάτε στα αστικά κέντρα.Πάντως, αν νομίζετε ότι με τέτοια, αυτόχρημα αντεθνικά, σχέδια θα ανορθώσετε την Χώρα, πλανάσθε οικτροτάτην πλάνην.
Ο λαός και η αδέκαστη Ιστορία δεν θα σας το συγχωρήσουν ποτέ.
β) Όπως δεν θα σας συγχωρήσουν και για το ότι, με την μετακίνηση πλειάδων Συνοριακών Φρουρών προς τον Έβρο, αφήνετε ακάλυπτη και αφύλακτη την ακριτική μας Επαρχία στους πάσης φύσεως κακοποιούς εξ Αλβανίας οι οποίοι ανενόχλητοι πλέον θα μεταφέρουν ανεξέλεκτες ποσότητες ναρκωτικών, που είναι θανάσιμος κίνδυνος για την νεολαία μας.Να ξέρετε, όμως, ότι όλους εμάς, οι οποίοι φυλάμε «Θερμοπύλες», θα μας βρίσκετε απέναντί σας, για ο,τι είναι αντίθετο προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Πατρίδος μας και της ακριτικής μας Επαρχίας. Μη σας παρασύρη η εφήμερη δόξα της εξουσίας . Στο τέλος, ο Χριστός και η Ελλάδα θα μένουν και θα νικούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου