Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία μας, στον Αγιο Γεράσιμο στην Κεφαλλονιά στην Παναγία Φανερωμένη της Λευκάδος


Το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου η ενορία μας, θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά και σεβασμία Μονή του Αγίου Γερασίμου του νέου Ασκητού, στο χωριό Ομαλά της Κεφαλλονιάς όπου φυλάσσεται φυλάσσεται ως πολύτιμος και ανεκτίμητος θησαυρός, το χαριτόβρυτο σκήνωμα του Αγίου.
Πιο συγκεκριμένα
  • Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά την Θεία Λειτουργία, περί ώραν 11:00μμ θα αναχωρήσουμε από το χωριό μας για το νησί της Λευκάδος, όπου θα πραγματοποιήσουμε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος. Εκεί θα μας ομιλήσει ο σεβαστός και λίαν αγαπητός και προσφιλής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Νικηφόρος Ασπρογέρακας και εν συνεχεία χάριτι Θεού θα έχουμε συνάντηση με τον Σεπτό Προκαθήμενο της τοπικής Εκκλησίας της Λευκάδος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλον.
  • Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα μεταβούμε εις την γραφικήν παραθαλάσσιαν κωμόπολη Βασιλική όπου με ferry boat θα περάσουμε στο νησί της Κεφαλλονιάς και θα μεταβούμε απευθείας στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, όπου θα τελέσουμε την Ακολουθία του Εσπερινού και του Αποδείπνου.
  • Το βράδυ θα κατακλύσουμε στους ξενώνες της Ιεράς Μονής, ενώ το πρωι της Δευτέρας θα τελέσουμε την Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής, ενώπιον του Ιερού Λειψάνου. Θα επισκεφθούμε το ασκητήριο του Αγίου Γερασίμου και θα μας ομιλήσει κατάλληλα η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Κασσιανή Κατηφόρη.
  • Θα επισκεφθούμε την πόλη του Αργοστολίου ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας μέσω Βασιλικής της Λευκάδος θα επιστρέψουμε εις την ενορία μας.

Η Τιμή του εισιτηρίου είναι στα 60 € (συμπεριλαμβανομένου του καραβιού  και όλων των εξόδων πλην του φαγητού)

Oσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού είτε στο fax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου