Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η Ενορία μας


Ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς, διοργανώνει την Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012 μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όρος των Αμώμων- στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ και στην Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης και στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής
  • Την Δευτέρα το πρωί, αναχώρηση απο την πλατεία του χωριού. Μετά τις απαραίτητες στάσεις θα αφιχθούμε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νταού Πεντέλης. Θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα των 179 Οσιομαρτύρων Πατέρων που μαρτύρησαν στην Ιερά Μονή  περί τα τέλη του 17ου αιώνα μ.Χ και θα ξεναγηθούμε στους χώρους της Ιεράς Μονής όπου η Γερόντισσα, θα μας μιλήσει επίκαιρα. 
  • Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ του θαυματουργού, στη Νέα Μάκρη Αττικής όπου θα προσκυνήσουμε με ευλάβεια τα Τίμια και χαριτόβρυτα Λείψανα  του Αγίου .Και εδώ η Καθηγουμένη της σεβασμίας και Ιεράς Μονής, μοναχή Θεοδοσία, θα μας μιλήσει για τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, αλλά και για τη μακαριστή γερόντισσα Μακαρία που ύστερα από θαυμαστή επέμβαση του Αγίου ανακάλυψε τα χαριτόβρυτα λείψανα του Οσίου Εφραίμ
  • Ύστερα από το μεσημεριανό μας γεύμα στην παραλία της Νέας Μάκρης, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, προσκυνώντας και τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο.

Τιμή εισιτηρίου 25 € 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του καθ ημάς Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου