Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Iεραποστολή στην Άπω Ανατολή. Το διαρκές αγκάλιασμα του ανθρώπου


Oι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από τα Ιεραποστολικα κλιμάκια στο Medan της Σουμάτρας(υπεύθυνοι π.Χρυσόστομος Manalu και πρεσβυτέρα Ελισάβετ) και στο Boyolali της Ιάβας.(Υπεύθυνος π.Μεθόδιος)
Η αγάπη μας για τον συνάνθρωπο αλλά και η πραγματοποίηση της εντολής του αναστημένου Κυρίου μας «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» δεν μπορεί παρά να μας υπενθυμίζει συνεχώς το χρέος που έχουμε. Το έργο μας είναι τεράστιο και η υποχρέωση την οποία έχουμε λάβει εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες από πολύ νωρίς με το μήνυμα του Ευαγγελίου για την αγάπη, την θυσία και την προσφορά, οφείλουμε να το πραγματώσουμε. Τι μεγαλύτερη λοιπόν πραγματοποίηση αυτής της δωρεάς που είχαμε αλλά και της εντολής του Κυρίου από το να βρεθούμε όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε χώρες που υποφέρουν από μαγεία, την πολυθεΐα, προπάντως όμως από την ανάγκη και υλικών αγαθών, να τους βοηθήσουμε ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τη ζωή, να έχει μια ποιότητα η ζωή τους και επίσης να βρουν την αλήθεια και να πορευτούν σαν ολοκληρωμένοι πλέον άνθρωποι στην κοινωνία; Αυτό το χρέος λοιπόν το πραγματοποιούμε με ποικίλους τρόπους είτε όσοι έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, δηλαδή σ’ αυτές τις χώρες της ιεραποστολής- που είναι όμως πολύ δύσκολο- και είναι ήρωες πραγματικά αυτοί που βρίσκονται εκεί, είτε στην Αφρική είτε στην Ασία, αλλά και επίσης να μπορέσουν να βοηθήσουν για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες τις οποίες έχουν.














Οι αρρώστιες λέπρα και το AIDZ θερίζουν, η θνησιμότητα πολύ μεγάλη από μικρή ηλικία, πόσιμο νερό και αυτό είναι περιζήτητο. Αν και είναι πλούσιες χώρες εν τούτοις δυστυχώς εμείς οι δήθεν πολιτισμένοι και κυρίως οι αποικιοκράτες που πήγαν, εξακολουθούν και τους πιέζουν να μείνουν σ’ αυτή την κατάσταση. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έρχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους, να αναγεννηθούν, να αναθαρρήσουν, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία και να ξεπεράσουν τις υλικές ανάγκες που έχουν και είναι πάρα πολλές αλλά επίσης και να μπορέσουν να βρουν το δρόμο εκείνο που δημιουργεί τον ολοκληρωμένο άνθρωπο που δημιουργημένος κατ’ εικόνα Θεού οφείλει να αγωνιστεί, αναπτύσσει τα χαρίσματα που έχει και μαζί με τη Χάρη του Θεού οδηγείται προς την αγιότητα. Για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, ανθρωπινότερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου