Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Εορτασμός του Παναγίου Πνεύματος στην Γραμματικου Αγρινίου (πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα)

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθές Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, η εορτή του Παναγίου Πνύματος στο ομώνυμο εξωκκλήσι  στην Γραμματικού Αιτωλ/νίας.
Αφ εσπέρας, Κυριακής της Πεντηκοστής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας με την συμμετοχή των ιερέων: π Νεκταρίου Παλιούρα, π Κων/νου Γιολδάση, π Αποστόλου Ψαρρά και του οικείου Εφημερίου π Σπυρίδωνα Ιωάννου. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του χωριού πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων Ματαράγκας, Άνω Κερασόβου, Γαβαλούς, Ζευγαρακίου  Καστρακίου Ναυπακτίας και με τη συμμετοχή φυσικά του τοπικού τμήματος παιδιών και ενηλίκων της Γραμματικούς
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Ορθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κυρήγματος. Πλήθος κόσμου  για άλλη μια χρονιά κατέκλησε το εκκλησάκι του κάμπου της Μακρυνείας απο τα γύρω χωριά (Ματαράγκα , Παπαδάτες, Γαβαλού, Άγιο Ανδρέα) αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
 Ακολουθούν φωτογραφίες απο τα αναγραφόμενα.

Απο τον Πανηγυρικό Εσπερινό












Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού









Από την Ακολουθία του Ορθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου