Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Προγραμμα εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ενορία μας


Στις 15 Αυγούστου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας μας Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου ανακοινώνει στο ευσεβές πλήρωμα της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεσθούν στην Γραμματικού Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και περί ώραν 19:00 μμ, η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γραμματικούς. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, στην Γραμματικού,  θα ψαλλούν και οι 3 στάσεις των Εγκωμίων προς της Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας μας . 
  • Το πρωί της εορτής, Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Ορθρου και εν συνεχεία  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος .
  • Το Σάββατο το απόγευμα μεθέορτος Αναστάσιμος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου
  • Την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου
  • Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 19:00 μμ το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου
Σημ: 1. Λόγω των μέτρων πρόληψης της διασποράς  του νέου ιου covid-19, τη φετινή χρονιά  δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου έξωθεν του Ιερού Ναού.

        2.    Στις Ακολουθίες του Εσπερινού και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας και οι κυρίες Ενοριακής δράσης θα προσφέρουν νηστίσιμα γλυκίσματα σε όλους τους προσκυνητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου