Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Το Άνω Κεράσοβο Μακρυνείας εόρτασε τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Μέσα σε κλίμα πόνου και βαριάς θλίψης,λόγω της Βιβλικής Καταστροφής που έπληξε την Αττική και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 συνάνθρωποι μας και να αγνοούνται δεκάδες άλλοι, τελέστηκε το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2018, ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής, στο φερώνυμο ιερό εξωκλήσι του Άνω Κερασόβου.
Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον ανακαινισμένο προαύλιο χώρο του ιερού ναού,για να ζητήσουν τις πρεσβείες της θεραπεύτριας των οφθαλμών ψυχής και σώματος, Αγίας Παρασκευής.
Μετά το Θείο Κήρυγμα, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε αναφορά στο βίο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αγίας, τελέστηκε η Λιτή μετ' Αρτοκλασίας, ενώ μετά το τέλος παρατέθηκε κέρασμα, με νηστίσιμα εδέσματα.
Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της 26ης Ιουλίου,με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,παρουσία πιστών και από τα γύρω χωριά, μετά το τέλος της οποίας τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του μοναχού Χριστοφόρου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, τέθηκε προς προσκύνηση, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου