Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης στην Ιερά Μονή Κατερινούς


Το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, παρουσία της Γερόντισσας  Μακρίνας  και Μοναζουσών της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου, της Γερ. Χαριτίνης και Μοναζουσών της Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Κάτω Παναγιάς Άρτης, της Γερ. Παρασκευής της Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των Μοναζουσών, της Γερ. Άννας της Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου και της Μοναχής, των Ιερομονάχων, Ιερέων, Μοναχών και πλήθους πιστών, η Ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, Γερόντισσας Μαριάμ.
  Στον ενθρονιστήριο λόγο της η ηγουμένη μοναχή Μαριάμ, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, τις Γερόντισσες, τους Ιερείς, μοναχούς, μοναχές και τους φιλομόναχους παρισταμένους, ευχαρίστησε αρχικά τον Τριαδικό Θεό και την προστάτιδα της Μονής Παναγία την Κατερινιώτισσα την θαυματουργή, ζητώντας τις ευχές όλων: «ο της ασκήσεως βίος φθάσαι πανευλαβώς εις πολύευκτον τέλος». 
 Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη ανάθεσης της Μονής, για την πνευματική καθοδήγηση και την πατρική του αγάπη. Τον Πνευματικό της, την Οικογένειά της για τη συμπαράστασή της, τους ευλαβείς ιερείς για τις ακολουθίες που τελούν στο Μοναστήρι και τις εξομολογήσεις των πιστών, τις εθελόντριες στο Αναλόγιο και τους εθελοντές για την κάθε είδους συμβολή, κυρίως για τις προσευχές τους. Τον λαό της περιοχής που στηρίζει τη μονή, τις αδελφές της μονής  και τέλος ζήτησε τις προσευχές όλων να γίνει ο τόπος αυτός, τόπος  προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας όλων.
 Στη συνέχεια, η  ηγουμένη επεσήμανε την τρίχρονη περιπέτεια της Μονής, η οποία ελλείψει μοναχών λειτουργούσε μόνο τις Κυριακές και την ανάγκη συνέχισης της ιστορικής της πορείας. Και ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρίστανται στην προσπάθεια συνέχισης του πνευματικού έργου της Μονής, ζήτησε δε από όλους να γίνει αίτημα προσευχής, ώστε η Παναγία να στείλει στο μοναστήρι και άλλες ψυχές με τον πόθο της μοναχικής πολιτείας, να πλουτίσει ο «αμπελών του Κυρίου», να επανδρωθεί το μοναστήρι, προς δόξαν Θεού, για την πνευματική οικοδομή των μοναχών και όλων των «κοπιώντων και πεφορτισμένων» προσκυνητών.

Βίντεο από την ενθρόνιση μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω link 
(copy - paste)

https://drive.google.com/open?id=0Bz2mGAIhgtsQWnExS3ZzVFdhekE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου