Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους- Εκδήλωση του Ιερού μας Ναού

    Ένα μοναδικό και συγκλονιστικό οδοιπορικό -πνευματικό ταξίδι και προσκυνηματικό περίπατο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα το απόγευμα 30 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αγρινίου όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός χαριτι Θεού, με τις ευλογίες και τη σεπτή αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά.
    Πιο συγκεκριμένα και με τη συμμετοχή άνω των 130 ατόμων, στα πλαίσια του κύκλου γυναικών (Κατηχητικό ενηλίκων) που καθιερώθηκε πλέον στον Ιερό μας Ναό, παρουσιάστηκε σε γιγαντο οθόνη με προτζέκτορα DVD - αφιέρωμα με τα Ιερά Προσκυνήματα της Αγίας Γης- των Αγίων Τόπων (Ναζαρέτ, Βηθλεέμ, Ιεριχώ, Καπερναούμ, Κανά Γαλιλαίας, Σαραντάρειο Όρος, Ιορδάνης Ποταμός, Όρος Θαβώρ, Τάφος Λαζάρου στη Βηθανία, Κήπος Ελαιών, Πραιτωριο, Πανάγιος Τάφος, Αφή Παναγίου Φωτός, Τάφος Υπεραγίας Θεοτόκου Γεθσημανής ).
Ήταν θα μπορούσαμε να πούμε ένας σύντομος προσκυνηματικός περίπατος στην Αγία Γη με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας για να θυμούνται και να παρηγορούνται όσοι λιγοστοί τα είδαν από κοντά και να τα επιθυμούν όσοι δεν τα επισκέφθηκαν ακόμη...

Με παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν , ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, π Σπυρίδων Ιωάννου διέκοπτε το αφιέρωμα και εξηγούσε πιο εμπεριστατωμένα όσα παρακολουθούσαν οι ευλαβείς Χριστιανοί.
Τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους αναχωρώντας ο καθένας για την οικία του, πνευματικά ωφελημένοι και ψυχικά γαλήνιοι από αυτά που οι οφθαλμοί μας είδαν στα μέρη που ο Ιησούς Χριστός καθηγίασε με την επι γής Παρουσία Του.!!!

Ακολουθούν φωτογραφίες














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου