Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 27η Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
Ο εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Την προσεχή Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 η αγία μας Εκκλησία τιμά την σύναξη των αγίων τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Από τις πρώτες ημέρες της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, οι πρόγονοί μας, εκείνοι δηλαδή που αγωνίσθηκαν το 1821 για να ελευθερωθούμε, καθιέρωσαν να τιμώνται οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες ως οι προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων. Και αυτό έγινε λόγω της προσφοράς τους στην Παιδεία, αλλά και για την σπουδαία μόρφωσή τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 06:00’ μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.
Το πρωί της Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος, θα χοροστατήσει κατά τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου θα εκκλησιαστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της ενορίας.
Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 19:00’ η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Νομού Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων θα πραγματοποιήσουν από κοινού, εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ιεράρχης  του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα: «Ο τρόπος των Τριών Ιεραρχών». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ύμνους και τραγούδια η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
 της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου