Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Λόγοι γέροντα Παισίου



ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ:

«Το πολύ χρήμα, οι ανέσεις, τα περιουσιακά στοιχεία, η διάνοιξη δρόμων, τα μηχανήματα και οι τεχνολογία έχουν σκοπό να αλλοιώσουν τις αρχές, τις παραδόσεις, και τους θεσμούς του Αγίου Όρους και να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία. Αυτά προωθούνται από τις ξένες δυνάμεις της Ευρώπη με τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτουν.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ:
«Εκεί πάνω ο Θεός έχει ζυγαριά και τα μετράει όλα. Οι Άγιοι είναι στην γη παρόλο που πέθαναν μαρτυρικά. Έτσι λοιπόν ο καθένας θα ζυγιστεί στη ζυγαριά του Κυρίου. Στο ένα κυπελάκι θα μπουν οι αμαρτίες και στο άλλο ο άνθρωπος. Αν η ζυγαριά γείρει προς τις αμαρτίες και εξυψώσει τον
άνθρωπο τότε έχει καλώς, αν όμως συμβεί το αντίθετο τότε δεν υπάρχει σωτηρία.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ:
«Όσοι βλασφημούσαν τα θεία τους περιμένουν δύο κολάσεις: η μια στην επόμενη ζωή και η άλλη μετά όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Όσοι όμως μετανοήσουν τώρα στην επόμενη θα υποφέρουν αλλά όταν ξανακατέβει ο Χριστός μας θα τους συγχωρέσει. Για κάθε βλασφημία που λένε οι γονείς
δεν παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στα παιδιά τους. Ενώ για κάθε βλασφημία που λένε τα παιδιά ούτε αυτά παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στους γονείς. Έτσι η βλασφημία του ενός τιμωρεί τον άλλον.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ:
«Παλιά τα πράγματα ήταν καλά και απλά. Μιλούσες σε ένα νέο παιδί και κοκκίνιζε. Τώρα ποιο παιδί ή ποια κοπέλα κοκκινίζει όταν μιλάει. Τέτοια παιδιά δεν κάνουν καλές οικογένειες και ο Θεός τους τιμωρεί μέσα από τα παιδιά τους κάνοντας τα αλητάκια.»
«Ό,τι κάνουν οι νέοι να το κάνουν μετά τον γάμο γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γλυκιά ζωή. Να περιμένεις να βράσει το κουνουπίδι γιατί αν το φας ωμό θα είναι πικρό. Έτσι και τα νέα παιδιά που θα βιαστούν τους περιμένει πικρή ζωή.»
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
«Η Ελλάδα πρέπει να πάθει ότι είναι να πάθει γιατί οι Έλληνες έχουν φύγει μακριά από τον δρόμο του Θεού. Ποιος πάει στην εκκλησία στις ημέρες μας; Η Παναγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και βοηθάει κόσμο, για αυτό μη φωνάζετε το όνομά της γιατί είναι απασχολημένη. Όταν λοιπόν προσεύχεστε να ζητάτε βοήθεια από τον Θεό επειδή είναι παντοδύναμος.»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου