Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Eτήσιο μνημόσυνο εις μνήμη του μακαριστού ιερέως Σπυρίδωνα Καττή


Στην παρούσα φωτογραφία διακρίνεται ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Θεόκλητος στην λιτανεία της Ιεράς εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου πολιούχου της πόλεως Αγρινίου, ο νύν Μητροπολίτης μας κκ Κοσμάς ως Ιεροκήρυξ τότε αριστερα στην εικόνα, αλλά και ο μακαριστός π Σπυρίδων Καττής, ως διάκονος εις τα δεξιάν του.

Το προσεχές Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα τελεσθεί ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αιωνίας μνήμης και μακαρίας αναπαύσεως, του μακαριστού ιερέως π Σπυρίδωνα Καττή, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά.
Ο μακαριστός π Σπυρίδων Καττής διακρινόταν για την πίστι του και την αγάπη του στον Τριαδικό μας Θεό, τον ένθερμο ζήλο για το Άγιο Θυσιαστήριο αλλά επίσης διακρινόταν και για την αγάπη του, προς τον πονεμένο και ΄κατατρεγμένο συνάνθρωπό μας. Πίστις δι’ αγάπης ενεργουμένη λέγει ο Απόστολος (Γαλ΄ ε’ 6). Η απλότητά του, η ταπείνωσή του, η όλη του βιοτή , η αξιοπρέπεια και παρρησία του θα μας μείνουν βαθειά χαραγμένα στην ψυχή μας. Ας είναι αιωνία του η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου