Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτογραφίες από την εκδρομή της ενορίας μας στον τάφο του γέροντα Παισίου και στο Περιβόλι της Παναγίας

Το περασμένο Σάββατο η ενορία του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς, με τη συμμετοχή 75 ατόμων, διοργάνωσε μια διήμερη εκδρομή- προκύνημα στον Αγιο Δημήτριο, πολιούχο και προστάτη της Θεσσαλονίκης , στον Τάφο του μακαριστού γέροντα Παισίου στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτη, καθώς και θαλάσσια εκδρομή στις δυτικές παραλιακές Μονές του Αγίου Όρους.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωι στις 06:00 έγινε η αναχωρηση απο την πλατεία του χωριού μας ,όπου μέσω Εγνατίας Οδού αφιχθηκαμε περίπου στις 13:00 στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Αφού προσκυνήσαμε τον χαριτόβρυτο Τάφο του Αγίου και τα Ιερά Λείψανα αυτού, το απόγευμα αφιχθήκαμε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν  προσκυνήσαμε τον Ιερό Απότμημα του λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου όπου στη συνέχεια τελέσαμε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντα Παίσου του Αγιορείτου.Κάνοντας μια εκτενή αναφορά στον βίο και στο έργο του μακαριστού γέροντα, αναφέροντας πολλά από τα θαυματά του και τις παραινέσεις και διδαχές του, προσκυνήσαμε τον τάφο του που είναι πηγή αγιασμού και ιαμάτων.
Το βράδυ αφιχθήκαμε στην Ουρανούπολη όπου το πρωι μετά τον καθιερωμένο Εκκλησιασμό, με καραβάκι διανύσαμε τις δυτικές ακτές του Αγιώνυμου όρους Άθωνα, όπου ο ξεναγός μας ξενάγησε στις 7 Ιερές Κοινοβιακές Μονές που συναντήσαμε παραπλέωντας. Πιο συγκεκριμένα γνωρίσαμε τις Ιερές Μονές Δοχειαρίου, Ξηροποτάμου, την Ρώσικη Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμωνος, τη  Σιμωνόπετρα, την Ιερά Μονή Γρηγορίου, την Ιερά Μονή Διονυσίου, Την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου.

Παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες από τα ανωτέρω

Προσκύνημα στον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης















Στο Ησυχαστήριο του Αγ Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή









Τρισάγιο στον Τάφο του Γέροντα Παισίου








Επιβιβαζόμενοι στο καραβάκι για την θαλάσσια περιήγηση στο Αγιο Ορος







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου