Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

H Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέλαβε έργο κατασκευής Ορθοδόξου Ιερού Ναου στο Τιμόρ της Ινδονησίας

     Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου κκ ΚΟΣΜΑ, ανέλαβε να ενισχύσει οικονομικά ένα τεράστιο φιλανθρωπικό-ιεραποστολικό έργο που γίνεται στις χώρες τις Άπω Ανατολής, στην Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής. Με την χάρη του Θεού και την ευγενή βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ξεκίνησε και συνεχίζεται η ανοικοδόμηση του πρώτου Ορθοδόξου Ιερού Ναού στο Τιμόρ.

      Ο Ιερός Ναός θα τιμάται επ᾽ονόματι του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ορθοδόξου Κοινότητος στην πόλη Kupang. Στο Τιμόρ εργάζεται ιεραποστολικά ο Ινδονήσιος Κληρικός π.Στέφανος Boik, ο οποίος εφημερεύει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της Ορθοδόξου Κοινότητος Σινγκαράγιας, Ινδονησίας.   Στην Σινγκαράγια ο π.Στέφανος είναι υπεύθυνος και για την λειτουργία Οικοτροφείου για ορφανά καί άπορα παιδιά. 
    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κόνγκ κκ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε: Δοξάζουμε τον Θεό γιατί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέλαβε αυτό το έργο της κατασκευής Ορθοδόξου ναού στο Τιμόρ. Ελπίζουμε, προσευχόμαστε και άλλες Ορθόδοξες Μητροπόλεις και μεγάλες ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες, σύλλογοι κλπ να “υιοθετήσουν” κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή και να την στηρίζουν σε μόνιμη βάση.
      Συγχαίρουμε και επαινούμε την Ιερά μας Μητρόπολη για την θεάρεστη αυτή πρωτοβουλία, να ακούσουν και να γνωρίσουν τον Σταυρωμένο Χριστό μας και τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλες ψυχές που μέχρι τώρα ζούσαν στο έρεβος και στην πλάνη.Ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει όλες αυτές τις ψυχές που δίνουν το είναι τους και όλες τους τις δυνάμεις ώστε η Ορθή Δόξα= Ορθοδοξία να ακουμπήσει και να γαληνέψει ψυχές. Ψυχές που θα είναι δωσμένες στον Ιησού Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου