Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος στο Παναιτώλιο σε ανάμνηση του θαύματος του Νοεμβρίου του 1918

Με λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Παναιτώλιο , με την συμμετοχή πολλών πιστών και ιερέων από το Παναιτώλιο και από την γύρω περιοχή. 
Ο Εσπερινός τελέστηκε σε ανάμνηση του θαύματος του Νοεμβρίου του 1918 όπου φέτος γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 100 ετών από το θαύμα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και την απαλλαγή του τόπου μας από τη φονική γρίπη του 1918.
Ανάμεσα στους ιερείς που συλλειτούργησαν συμμετείχε και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Ευρυτανίας αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, ενώ το Θείο Κήρυγμα εκφώνησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου, φυλάσσεται  αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας, την οποία δώρισαν οι κάτοικοι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για το θαύμα της απαλλαγής από την γρίπη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου