Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 ΚΟΣΜΑΣ

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,
Οι διακοπές του καλοκαιριού τελείωσαν. Αφήνετε ήδη την ανέμελη ζωή και ξαναρχίζετε τον αγώνα της σπουδής και της προόδου. Ανοιχτές οι πύλες των σχολείων σας, σας περιμένουν να τις διέλθετε, να καθίσετε στα ευλογημένα θρανία σας για να δεχθήτε κι εφέτος τη σοφία και την αγάπη των καλών εκπαιδευτικών σας.
Και πάλι εφέτος ως πνευματικός σας πατέρας που σας αγαπάει, με την αγάπη του Χριστού μας, έρχομαι να σας ευχηθώ ολόψυχα.
Παρ’ ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ αυτή τη στιγμή σε κάθε σχολείο, συμμετέχω με πατρικό ενδιαφέρον στη χαρά σας και στους οραματισμούς σας.
Εύχομαι με όλη μου την δύναμι, όλοι και όλες σας, εφέτος, μαθητές και μαθήτριες, να έχετε υγεία και φωτισμό για να ανεβήτε πιο ψηλά, αφού συστηματικά μελετήσετε τα βιβλία σας, να κατακτήσετε την επιστήμη, να βάλετε γερές βάσεις για τις ανώτατες σπουδές.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αρίστους παιδαγωγούς σας, διευθυντές, υποδιευθυντές, καθηγητές και καθηγήτριες. Να τους ευχηθώ να έχουν υγεία και δύναμι στο μεγάλο λειτούργημα που διακονούν.
Παιδιά μου, σας καμαρώνουμε τώρα που ζήτε τη νεότητά σας. Η νεότητα έχει δυό χαρακτηριστικά. Αφ’ ενός έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της, αφ’ ετέρου βρίσκεται στο κατώφλι της ζωής κι έχει μπροστά της τον πόθο να επιτύχη. Να μη παραθεωρήσετε τις αλήθειες αυτές.
Βρίσκεσθε στην αρχή της δημιουργίας σας, στο φεγγοβόλημα της επιτυχίας και της προόδου. Τώρα, σε αυτή τη χρυσή, δημιουργική ηλικία θελήστε να αξιοποιήσετε τις αστείρευτες δυνάμεις σας για το στερέωμα της επιτυχίας και της αποκαταστάσεώς σας.
Αναζωπυρώστε όλα σας τα χαρίσματα και τα τάλαντα, ξεκινήστε με πίστι, με δυναμισμό και ανύστακτη φροντίδα την επιμέλεια της μελέτης σας. Μην αγαπήσετε την αδιαφορία, την ραστώνη, την αδράνεια, την προχειρότητα, την αναβολή, την ανευθυνότητα, τον ωχαδελφισμό.
Εφέτος ιδιαίτερα αξιοποιήστε τη νεανική σας ορμή, τη ζωντάνια σας, τη λεβεντιά σας στη μαθητεία του σχολείου σας για να πραγματώσετε με άνεσι τα όνειρά σας, τα όνειρα της επιτυχίας και της ανόδου.
Κλείστε τα αυτιά σας στις σύγχρονες σειρήνες, οι οποίες σας προσφέρουν «νέκταρ» αποτυχίας και φθοράς. Μη βιάζεσθε να δοκιμάσετε τα πάντα, τα ανεπιθύμητα και τα επιζήμια. Τώρα είναι καιρός σπουδής, εργασίας. Τώρα κτίζετε το σπιτικό της μελλοντικής σας επιτυχίας. Το σπιτικό της αληθινής επιτυχίας δεν κτίζεται με περιφρόνησι της μελέτης και την ενστικτώδη ζωή. Κτίζεται, θα επαναλάβω, με την αξιοποίησι των αστείρευτων δυνάμεών σας, αλλά και με οδηγό και σύμβολο τον αιώνιο και αλάθητο οδηγό των νέων, το φως το αληθινό, τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Παιδιά μου, ανοίξτε την καρδιά σας να τη φωτίση και να την κατευθύνη ο Χριστός. Το ομολογώ ότι η ολοκλήρωσί σας θα είναι βεβαία. Το εύχομαι ολόψυχα.
Καλή σχολική χρονιά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου