Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο χωριό μας

Στον Ιερό Ναό Aποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η ακολουθία του μικρού Αποδείπνου και η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
    Την ακολουθία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εφημέριος του Ναού π. Σπυρίδων Ιωάννου.Πλήθος κόσμου για μια ακόμη φορά με κατάνυξη και την δέουσα λαμπρότητα που αρμόζει προς την Υπεραγία Θεοτόκο κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό προκειμένου με ευλάβεια να συμμετέχουν στην ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου.
  Ο Εφημ.ριος του Ναού,  λίγο πριν την απόλυση μίλησε στους πιστούς για το πρόσωπο της Παναγίας αλλά και για τον λόγο που καθιέρωσε η Εκκλησία μας την Ακολουθία αυτή.Και συγκεκριμένα ανεφέρθη για τις μεσιτίες της Υπεραγίας Θεοτόκου στο διαβα της ιστορίας αλλά και ότι Αυτη είναι τὸ γλυκύτερο ὄνομα στὰ χείλη κάθε Χριστιανοῦ, τὸ ὄνομα ποῦ φέρνει δάκρυα χαρᾶς, τὸ ὄνομα ποὺ ἐγκωμιάστηκε ἀπὸ Ἀγγέλους καὶ Ἁγίους, ὑμνήθηκε ἀπὸ ἐγκωμιαστὲς καὶ ὑμνογράφους, τιμήθηκε ἀπὸ διδασκάλους, Ἱεράρχες και ἐξαιρετικὲς προσωπικότητες στὸ πέρασμα του χρόνου.Πόσες καὶ πόσες γενεὲς δέος, σεβασμό, κατάνυξη, συντριβή, ἐλπίδα, ἐν ὥρᾳ θλίψεως καὶ ὀδύνης αὐτὸ τὸ γλυκὺ ὄνομα!Πόσα δάκρυα και πόσα μάτια δακρυσμένα καταφεύγουν στα άγια εικονίσματά της και στις θαυματουργές εικόνες της.Πόσες χιλιάδες τάματα και καντήλια προσφέρονται στην Κυρία των Αγγέλων και να εκφράσουν τον πόνο, το δάκρυ την ελπίδα και την παρηγοριά.
Τοῦτες τὶς ἡμέρες τῆς Ἁγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς,  ἂς ἀτενίσουμε κι ἐμεῖς τὸ γλυκύτατο πρόσωπο τῆς Θεοτόκου μὲ πίστη, ἐλπίδα καὶ αἰσιοδοξία καὶ νὰ ζητήσουμε τὴν σκέπη καὶ τὴν προστασία Της.Τέτοια ἀποστολὴ ἔχει ἡ Παναγία μας, ποὺ βρίσκεται μεταξὺ οὐρανοῦ καὶ γῆς, νὰ μᾶς θεραπεύει τὴ λύπη, νὰ μᾶς ἀνακουφίζει ἀπὸ τὸν πόνο καὶ νὰ εἶναι ὄχι μόνο τῶν «Ἀγγέλων χαρμονή», ἀλλὰ καὶ χαρμονή όλου του κόσμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου