Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Εξόδιος Ακολουθία μακαριστής Καθηγουμένης Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Α Ρ Χ Ι Ε Ρ Α Τ Ι Κ Η   Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α 
Μ Α Κ Ρ Υ Ν Ε Ί Α Σ   

Γραμματικού 2 Ιουλίου 2017

 Πλήρης ημερών και μετά από μακρά και πολυετή ασθένεια, ανεχώρησε για τους ουρανούς χθες, η σεβασμία και ασκητική Καθηγουμένη της Ιερας Μονής Κατερινούς Μακρυνείας, γερόντισσα Χριστοδούλη. 
    Η σορός της μεταφέρθηκε χθες και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στις 22:00 το βράδυ εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής  υπό της γεροντίσσης Μαριαμ και της περί αυτής συνοδείας. Σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου και ώρα 12:00 τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά η εξόδιος Ακολουθία. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π Επιφανιος Καραγεώργος, οι Ιεροκύρηκες π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης και π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς π Ιωσήφ Ζωγράφος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π Ιερόθεος Κοκκόσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας π Σπυρίδων Ιωάννου και πλειάδα Ιερέων από τις γύρω περιοχές αλλά και μοναζουσών από τις Ιερές Μονές της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
    Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος και την ταπεινοφροσύνη της μακαριστής γερόντισσας, το παράδειγμα που έδειχνε σε όλης της τη βιοτή, την αγάπη για τον Εσταυρωμένο Χριστό, την αγάπη της για την Εκκλησία, τις Ιερές Ακολουθίες αλλά και για κάθε πονεμένο και πάσχοντα που προσέτρεχε με πίστη στην Ιερά Μονή από το 1958 που εγκαταβίωσε η μακαριστή γερόντισσα στην άνωθι Ιερά Μονή. Ευχήθηκε δε στη νέα αδελφότητα να συνεχίσει το έργο της μακαριστής Χριστοδούλης έτσι ωστε να συνεχιζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας να είναι ένας φάρος πνευματικός αλλά και πνευματική όαση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε 
Μετά το πέρας της εξοδίου Ακολουθία ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής

-Ο-
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ

π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου