Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Χρήστου Σιάσου με τίτλο: «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας


Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με τοΣύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» παρουσίασαν το νέο βιβλίο τουκ. Χρήστου Σιάσουμε τίτλο, «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο, «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας».
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου  5και Σταδίου με εισηγητές, τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών και Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ.κ.  Ιερωνύμου, τον Φιλόλογο – Συγγραφέα και Λογοτέχνη, κ.Χρήστο Κορέλα και τον Δημοσιογράφο – Συγγραφέα κ.Αντώνη Μακατούνη. Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.κ. Παναγιώτης Κοντός. 
Χαιρετισμό στη παρουσίαση απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδοςκ.κ. Ιερωνύμου, Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Νίκου, ο οποίος μετέφερε στην εκδήλωση το μήνυμα του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών εξάροντας το βιβλίο και το έργο του συγγραφέα.
 Οι εισηγητές  αναφέρθηκανμε κάθε λεπτομέρεια για το βιβλίο και μίλησαν με επαινετά λόγια για τον συγγραφέα, ευχήθηκαν δε να είναι καλοτάξιδο.
   Τέλος, το λόγο έλαβε ο συγγραφέας κ. Χρήστος Σιάσος ο οποίος αναφέρθηκε στους πνευματικούς ιερούς χώρους, χώρους λατρείας, της Πατρίδας του  που είναι τα Μοναστήρια, τα Εξωκκλήσια τα Παρεκκλήσια, τα Σπήλαια, ενώ έκλεισε ευχαριστώντας από καρδιάς όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση.
   Στο βιβλίο, αποτυπώνεται η ιστορία των Ιερών και Ευλογημένων χώρων λατρείας που είναι οι Ιερές Μονές, τα Εξωκκλήσια, τα Σπήλαια και τα Παρεκκλήσια όλου του Νομού και  όπως γράφει ο συγγραφέας, το καθένα από αυτά έχει τη δική του θέση μέσα στη φύση και ο κάθε προσκυνητής, από την  Ναυπακτία, Τριχωνίδα, το Θέρμο, το Βάλτο, το Ξηρόμερο, τον Αστακό, την Παραχελωίτιδα και γενικά την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, γίνεται πολύ φιλικός μαζί του κυρίως τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας. Εκεί «ψάχνοντας» βρίσκει τη γαλήνη της ψυχής του, την αγάπη, τη χαρά.
Ο συμπολίτης μας, καθηγητής και συγγραφέας,  Χρήστος Σιάσος, ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με ευσυνειδησία υποδειγματική, με άσβηστη αγάπη και ξεχωριστό μεράκι προσφέροντας σε όλους μας ως αντίδωρο φιλίας τα βιβλία του: «Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας», «Οι Επίσκοποι Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 343 μ. Χ. έως σήμερα», «Οι Προκαθήμενοι της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1833 έως σήμερα» και  το βιβλίο που παρουσιάστηκε με τίτλο, «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο, «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας». 
Ο «πνευματικός καρπός»,  που έρχεται μέσα από τα συγκεκριμένα βιβλία του, θα συμβάλλουν  σημαντικά στην «πνευματική οικοδομή» όλων των αναγνωστών τους και κυρίως μέσα από την ανάγνωσή τους θα γνωρίσουμε  το θρησκευτικό «γίγνεσθαι» του τόπου μας, αναπτύσσοντας παράλληλα και τον θρησκευτικό τουρισμό του νομού μας. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Πρόεδροι και μέλη Φορέων και Συλλόγων, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πόπης, καθώς συνάδελφοι και φίλοι του συγγραφέα από την Πατρίδα του, την Αθήνα και τον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου