Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Από την Ιερα μας Αγρυπνία


   Πραγματοποιήθηκε χαριτι Θεού την περασμένη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, η καθιερωμένη ετήσια Ιερά Αγρυπνία που έχει καθιερωθεί εδώ και 8 χρόνια να τελείται  στον Ιερό μας Ναό. Αναλυτικότερα στις 21:00 το βράδυ ξεκινήσαμε μέσα σε κλίμα κατάνυξης , την τέλεση της Ακολουθίας του μικρού Αποδείπνου και εν συνεχεία έλαβε χώρα η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και της Λιτής επί τη σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Προυσιωτίσσης αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της οποίας κατέχει ο Ιερός μας Ναός. Εν συνεχεία τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και τέλος στις 00:15 ξεκίνησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου για άλλη μια φορά ήταν αρκετά μεγάλη.
     Τις Ιερές μας Ακολουθίες λάμπρυνε με την παρουσία του ο λίαν αγαπητός π Νικόλαος Μακρυπούλιας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Στανου Αμφιλοχίας.
     Επίσης κατά τη διάρκεια του Ιερών Ακολουθιών η μονάχη Μαριάμ από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς, εισάκουσε την παράκλησή μας και μετέφερε κατόπιν αδείας από την Ιερά μας Μητρόπολη, την Ιερά Λειψανοθήκη με τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας, που ως πολύτιμο και ανεκτίμητο θησαυρό κατέχει η Ιερά Μονή προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Ευχόμαστε η Παναγία η Προυσιώτισσα να σκεπάζει να φρουρεί και να προστατεύει όλους τους ευλαβείς Χριστιανούς μας και να παρέχει σε αυτούς πλούσια την χάρη της και τις ευλογίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου