Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία του ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης.
Το θέμα «Σύμμορφοι  τῷ  Χριστῷ» το οποίο θα αναπτύξει, έχει πνευματικό περιεχόμενο κατάλληλο για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων,  σε σχέση πάντα με τα παιδιά και την οικογένεια.
Ο π. Αθανάσιος είναι ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, πνευματικό τέκνο του λογίου και σοφού Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου. Διακρίνεται για την αμεσότητα του λόγου του και την θεολογική του κατάρτιση, αλλά και για το αξιόλογο χάρισμά του να γράφει Ύμνους και Ακολουθίες για τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ανήκει στους κορυφαίους συγχρόνους υμνογράφους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχοντας τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οφφίκιο του Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εισηγήσεις επί πνευματικών, θεολογικών και κοινωνικών θεμάτων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κυρίως όμως τον βαρύνει η εκκλησιαστική εμπειρία της Αγιορείτικης Παραδόσεως, την οποία με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο μεταδίδει στους ακροατές του.
Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό για την συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Το μαθητικό διαγωνισμό είχε διοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμίου Εκπαιδεύσεως Νομού Αιτωλοκακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου