Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Στη Μεγαλόχαρη της Τήνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Κοσμάς


Στο Ιερό νησί της Τήνου και ειδικότερα στον περικαλλή Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης βρίσκεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου και νήσων κκ Δωροθέου, προκειμένου να παραστεί στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της συμπληρώσεως των 190 χρόνων από το όραμα της Oσίας ημών Μητρός Πελαγίας της Μονής Κεχροβουνίου Τήνου .
Χθες το απόγευμα τελεσθήκε Μέγας Πανηγυρικός τρισαρχιερατικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας  προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά, που εκήρυξε και τον θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιγνατίου και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Σύρου Τηνου και νήσων κκ Δωροθέου και με τη συμμετοχή Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Αθήνα και Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας συνοδεύει ο Πρωτοσύγγελος της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Επιφάνιος.
     Τους Σεβ. Μητροπολίτες καλωσόρισε εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ ο κ. Δωρόθεος Β’ με εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας, ενώ ο Ποιμενάρχης μας κκ Κοσμάς στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, κάλεσε τους πιστούς να αγαπήσουν την Παναγία και στο πρόσωπό της την Εκκλησία, όπως και εκείνη με την εύρεση της αγίας Εικόνος της, κατέδειξε για πολλοστή φορά, και δι’ αυτού του Οράματος την μητρική αγάπη της για τον άνθρωπο!
     Σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου, κατά το Εκκλησιαστικό πρόγραμμα, η αγία Εικόνα ώρα 7:30 π.μ. με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί από το Ιερό Ίδρυμα προς την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, στον Ναό της Οσίας Πελαγίας της οποίας, θα τελεσθή η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παραθέτουμε φωτογραφίες απο το site της Ιεράς Μητροπόλως Σύρου













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου