Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!! Καταργούν τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας απο την Ελληνική Τηλεόραση λόγω οικονομικής κρίσης !!!!

Μετά τη διακοπή της εκπομπής Αρχονταρίκι του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, η κυβερνητική απόφαση περί κατάργησης της ΕΡΤ βγάζει από το πρόγραμμα και την καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες κυριακάτικη θεία λειτουργία!Η αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης και το κλείσιμο της ΕΤΙ έχουν ως αποτέλεσμα την εξωφρενική απόφαση να πάψουν να μεταδίδονται τόσο η θεία λειτουργία όσο και διάφορες εκδηλώσεις της Εκκλησίας.
Ως γνωστόν, το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης κάθε Κυριακή, από τις 08.00 έως τις 10.30, συνδέεται με τον ιερό ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίιου της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι, προσφέροντας στους πιστούς που δεν μπορούν να μεταβούν στην Εκκλησία την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας προεξάρχοντος, ως είθισται, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Το πρόγραμμα, που σημειώνει και σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, παρακολουθούν παράλληλα μέσω της δορυφορικής οι ομογενείς στις τέσσερις άκρες του πλανήτη και έχει ιδιαίτερη απήχηση σε Αυστραλία, Αμερική, Αφρική και Ευρώπη. Στα κλιμάκια της Εκκλησίας υπάρχει προβληματισμός καθώς, η ΕΡΤ, μετά το Αρχονταρΐκι , καταργεί και την καθιερωμένη μετάδοση της Κυριακής.
Με την κατάργηση της ΕΤΙ, αφαιρείται αυτόματα από το πρόγραμμα και η μετάδοση μιας σειράς λατρευτικών εκδηλώσεων από όλην την Ελλάδα. Τα προγράμματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, δεν μπορούν να βρουν τηλεοπτική στέγη στη NET, με την αιτιολογία ότι το κανάλι έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν δύναται να καταργηθεί η ενημερωτική εκπομπή που είναι εκείνη την ώρα στον αέρα απέναντι από αντίστοιχα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών.
Από το περιβάλλον της ΕΡΤ, ωστόσο, τονίζεται ότι θα παραμείνει η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΤ3, η οποία θα συνδέεται με ναούς της συμπρωτεύουσας. Ωστόσο, κανείς δεν εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα το βλέπουν οι Ελληνες της ομογένειας μέσω δορυφόρου (εξαιτίας του τεράστιου κόστους της σύνδεσης) ούτε ότι θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, με ναούς απ' όλη την Ελλάδα. Η μετάδοση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας από την ΕΡΤ ανήκει πια στο παρελθόν
Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου