Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Εγκαινιάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλέιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Μια πολύ σημαντική κοινωνική δράση ξεκινά στο Αγρίνιο την προσεχή Κυριακή 15 Μαίου 2011 και ώρα 19:00μμ. Είναι το Κοινωνικό Παντοπωλέιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου το οποίο θα εγκαινιάσει ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑΣ. Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει στην οδό Βλαχοπούλου, με ευθύνη του δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα δωρίζουν επιχειρήσεις της περιοχής.
Η συλλογή των προϊόντων ξεκινά και το κοινωνικό παντοπωλείο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Μαΐου. Οι πολίτες - οικογένειες που θα είναι δικαιούχοι, θα παίρνουν προϊόντα από εκεί για μία – δύο φορές το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 3 χιλιάδες ευρώ, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη λειτουργία της δομής, είναι τεράστιο. Δεκάδες είναι οι πολίτες που ήδη έχουν απευθυνθεί στον δήμο, ζητώντας λεπτομέρειες, χαρακτηριστικό της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην οποία, λόγω της κρίσης έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες στην περιοχή του Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου