Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ Κοσμάς, περιόδευσε όλη τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με Ιερά Λείψανα Αγίων

 Ιδιαίτερη ευλογία ήταν για την Ιερά μας Μητρόπολη, αλλά και για την Αρχιερατική Περιφέρεια Μακρυνείας, μια πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά, με αφορμή την ιδιαίτερη δοκιμασία αλλά και απειλή που δοκιμάζει την πατρίδα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοιου. 
 Πιο συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Κοσμάς, χωρίς να ενημερώσει Ιερείς, Εκκλησιαστικά Συμβούλια αλλά και λαϊκούς χριστιανούς μας περιόδευσε αθόρυβα απ άκρη σε άκρη όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια της πατρικής και πνευματικής δικαιοδοσίας, κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων μεταξύ των οποίων του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους αλλά και του Αγίου Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Μεταξύ των περιοχών που επισκέφθηκε ήταν και η καθ ημάς Αρχιερατική Περιφέρεια Μακρυνείας περνώντας απ όλα τα χωριά. Λόγω των περιοριστικών μέτρων ο Σεβασμιώτατος δεν σταμάτησε σε κανένα Ιερό Ναό της Αρχιερατικής Περιφερείας Μακρυνείας  παρά μόνο σε ελάχιστους Ναούς ενώ σε κανένα Ιερό Ναό δεν τελέσθηκε καμία Ιερά Ακολουθία ούτε πραγματοποίηθηκε συνάθροιση πιστών και για τους λόγους αυτούς δεν επέτρεψε να ενημερώσουμε τους ευλαβείς ενορίτες μας. 
Να ευχαριστήσουμε όλως ιδιαιτέρως των σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για το ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική του αγάπη προς όλους μας, με σκοπό ο Τριαδικός Θεός δια της μεσιτείας των Αγίων Του, να απομακρύνει την πανδημία απ όλο τον κόσμο, αλλά και από το Έθνος μας         

Φλωριάδα Βάλτου

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσίου

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις Βονίτσης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου