Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Εορτή Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

Με την δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς Μακρυνείας, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019.
Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 από ώρα 7.00΄ μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Λαυρέντιο Καρανάσιο πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας π. Σπυρίδωνα Ιωάννου και πολλών κληρικών της ευρυτέρας περιοχής. Μετά τον Εσπερινό από ώρα 10.00΄ μ.μ. έως 1.00΄ νυκτερινή, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία στο καθολικό της Μονής.
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 από ώρα 7.00’ π.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, η αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος στο Θείο λόγο του αναλύοντας το Απολυτίκιο της εορτής, αναφέρθηκε στη μεγίστη σημασία της εορτής της  Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για τη σωτηρία των ανθρώπων. Τόνισε ιδιαιτέρως την χαρά που προξένησε σε όλη την οικουμένη η Γέννηση της Παναγίας μας διότι η Υπεραγία Θεοτόκος δια της ενανθρωπήσεως του Θεού, έγινε υπηρέτης και διάκονος. Και όχι απλός υπηρέτης και διάκονος, αλλά συνεργός και συντελεστής· διότι αν η Θεοτόκος μὲ την αρετή καὶ αγιό­τητά Της δεν καθιστούσε τον εαυτό Της κατάλληλο χώρο για να κατοικήσει και να ενανθρωπήσει ο Θεός, να γίνει η χώρα του αχωρήτου, ο Θεός θα εξακολουθούσε να αναστέλλει την Χάρη και την ευλογία Του, και η ανθρωπότητα θα εξακολου­θούσε να ζει υπό την τυραννία της αμαρτίας και του θανάτου. Η ίδια υπήρξε η αιτία της ελεύσεως του Σωτήρος στη γη, που με την ενανθρώπηση του και τον Σταυρικό Του θάνατο μας έδωσε την αιώνιο ζωή
 Στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία, έψαλλε χορός Ιεροψαλτών Αγρινίου, μέλη του Συλλόγου «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» ενώ το απόγευμα της Κυριακής από ώρα 7.00’ μ.μ. εψάλλη ο μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών στην Παναγία Κατερινιώτισσα. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου