Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Κοσμάς



Την περασμένη Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, επί τη εορτή της Αγίας Ειρήνης καθηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου στο ομώνυμο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στο χωριό Αγιος Ανδρέας Μακρυνείας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά. 
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε όλα τα χαρίσματα που ήταν κεκοσμημένη η  Αγία Ειρήνη και στάθηκε στην μεγάλη αρετή της υπακοής και της ταπείνωσης αλλά και στη θερμή προσευχή  της Αγίας. Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ότι η προσευχή είναι μια βασική πτυχή της πνευματικής ζωής. Είναι ένα είδος επικοινωνίας με το Θεό. Είναι ο μυστικός αγωγός (καλώδιο), που συνδέει τον άνθρωπο με τον Δημιουργό του.  Η προσευχή αποτελεί το κυριότερο μέρος της διακονίας του αναστημένου Χριστού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του πατρός Ευαγγέλου Σπυρόπουλου  κτιτορος του εξωκλησίου , του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ιερού Βήματος
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Μακάριος Αντωνόπουλος υπεύθυνος του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας π Σπυρίδων Ιωάννου και ο διάκονος της Ιερας Μητροπόλεως π Χρυσόστομος.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου