Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης



Προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει ο Ιερός μας Ναός, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Τατάρνας Ευρυτανίας. Αναλυτικότερα αναχώρηση από τον Ιερό μας Ναό στις 07:00 πμ και μέσω της επαρχιακής Οδού Αγρινίου Βάλτου και διασχίζοντας τα χωρία, Ματσούκι, Καστράκι, Μπαμπαλιό, Μαλεσιάδα, Πετρώνα και Αλευράδα θα προσεγγίσουμε τη γέφυρα της Τατάρνας που ενώνει την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία.

 Στο Μοναστήρι θα φτάσουμε περί ώρα 11 όπου θα τελέσουμε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο σεπτή αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κκ Γεωργίου. Ο σεβαστός γηραιός Καθηγούμενος της Ιερας Μονής, γέροντας Δοσίθεος θα μας ξεναγήσει στους χώρους της Ιεράς Μονής και θα μας ομιλήσει επίκαιρα. Μετα το Ιερό μας προσκύνημα θα κατευθυνθούμε προς τη Γέφυρα της Επισκοπής όπου θα γευματίσουμε το μεσημέρι σε παρακείμενη ταβέρνα. 

Εν συνεχεία ο σεβαστός και λίαν αγαπητός Αιδεσιμολογιώτατος π Ευάγγελος Φεγγούλης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγράφων και Εφημέριος Ανατολικής Φραγκίστας θα μας ομιλήσει για την ξακουστή βυθισμένη Παναγία της Επισκοπής η οποία βρίσκεται μέσα στην Λίμνη των Κρεμαστών ύστερα από την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών από τη ΔΕΗ τη δεκαετία του 1950 αλλά και για τον ξεριζωμό των Ευρυτάνων . Επιστροφή αργά το απόγευμα μέσω Αγίου Βλασίου
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Ναού ή στον Εφημέριο του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου