Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η Ιερά μας Μητρόπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ       ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                  
  ======= ◊ =======
Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 25η Ιανουαρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν     Τ Υ Π Ο Υ
Ο εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Το προσεχές Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 η αγία μας Εκκλησία τιμάτην   σύναξη   των   Αγίων   Τριών   Ιεραρχών   και   μεγάλων   οικουμενικών Διδασκάλων,   Βασιλείου   του   Μεγάλου,   Γρηγορίου   του   Θεολόγου   και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι οποίοι είναι προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων. 
    Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας τιμώντας την εορτή διοργανώνει εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην πόλη του   Αγρινίου,   με   την   παρουσία   του   Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Στο Μεσολόγγι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με   το  Πνευματικό   Κέντρο   του   Δήμου,  την  Παρασκευή   29 Ιανουαρίου  και   ώρα  07:00’   μ.μ.  στο  Τρικούπειο   Πολιτιστικό Κέντρο,   όπου   θα   μιλήσει   ο   ομότιμος   Καθηγητής   του   Πανεπιστημίου Θράκης  κ.  Παναγιώτης  Πουλής, με θέμα:  «Οι  Τρεις  Ιεράρχες ωςεπιφανείς νομικοί».
    Στο  Αγρίνιο  η   αντίστοιχη   εκδήλωση   θα   πραγματοποιηθεί   σε συνδιοργάνωση   με   το  Παράρτημα   Αιτωλοακαρνανίας   της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00’  στο  Παπαστράτειο Μέγαρο  της Γυμναστικής Εταιρείας. Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και διδάκτωρ   Θεολογίας,  κ.   Κωνσταντίνος   Σπαλιώρας,   ο   οποίος   θααναπτύξει το θέμα: «Η αλήθεια ως πρότυπο ζωής, κατά τους Τρεις Ιεράρχες». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ύμνους και τραγούδια η Νεανική Χορωδία  του   Ιερού   Ναού   Αγίου   Χριστοφόρου   Αγρινίου,   υπό   την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μήτσου.Ο   Σεβασμιώτατος   Ποιμενάρχης   μας   κ.   Κοσμάς,   το  πρωί   της Παρασκευής  θα   χοροστατήσει   κατά   τη   θεία   Λειτουργία   στον   Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου θα εκκλησιαστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της ενορίας.Το πρωί του Σαββάτου θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Δουνεΐκων Τριχωνίδος. 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου