Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Εναρξη σχολης γονεων της Ιερας μας Μητροπόλεως

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  30η  Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο

Συμπληρώθηκαν δέκα (10) χρόνια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η Σχολή Γονέων υπήρξε μια από τις πρώτες ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο. Σκοπός η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Από το βήμα της Σχολής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από  80  ομιλίες από διακεκριμένους και ειδικούς ομιλητές. Επίσκοποι, Κληρικοί, Αγιορείτες Πατέρες, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Παιδαγωγοί, Ψυχίατροι και Εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν ποικιλία θεμάτων, που απασχολούν πολύπλευρα  την οικογένεια και τον σημερινό άνθρωπο.
Η πρώτη συνάντηση για την φετινή χρονιά στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.
Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, η Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών κ. Βιολέτα Σιγάλα, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι δύσκολες καθημερινές συμπεριφορές των παιδιών».
Βιογραφικό της ομιλήτριας
Η κ. Βιολέτα Σιγάλα είναι ένα πρόσωπο με σημαντική πρόσβαση στον οικογενειακό χώρο και ιδιαίτερη ευαισθησία στον κόσμο των παιδιών ως Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών.
Η κ. Σιγάλα τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και έκανε την ειδικότητά της στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Διετέλεσε επιμελήτρια στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα, στο κοινοτικό πρόγραμμα κινητής μονάδας ψυχιατρικής περίθαλψης.  Για επτά χρόνια υπηρέτησε ως επιμελήτρια Α’ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στη συνέχεια έγινε Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της τα τελευταία 15 χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο παιδοψυχιατρικό κέντρο είναι το μοναδικό κέντρο στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου. Έχει οριστεί επίσης από το Υπουργείο Παιδείας ως αρμόδιο Κέντρο για τη διάγνωση και πιστοποίηση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου