Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου


Μια από τις πρώτες ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ήταν η ίδρυση και η λειτουργία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την στήριξη και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.Από το 2006 ξεκίνησε να λειτουργεί η Σχολή Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο, ενώ πριν από δύο χρόνια δημιουργήθηκαν Σχολές Γονέων και στις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών Αμφιλοχίας, Αστακού, Βονίτσης, Κατούνης, Παμφίας, Μακρυνείας και στο Καινούργιο.
Κάθε χρόνο, με ιδιαίτερη προσοχή, καταρτίζεται το πρόγραμμα των ομιλητών, ώστε να ανταποκρίνεται στην διαφύλαξη της οικογένειας και στις απαιτήσεις της εποχής μας. Μιας εποχής κατά την οποία οι υλιστικές και άθεες θεωρίες, η θεοποίηση της ύλης, η προσωπική ασυδοσία και ο εγωκεντρισμός διασαλεύουν τον θεσμό της οικογένειας.
Η ανάγκη για τη συμμετοχή όλων στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων γίνεται περισσότερο απαραίτητη. Μέσα από την κατάθεση της εμπειρίας και ενός αληθινού και τεκμηριωμένου εκκλησιολογικά και επιστημονικά λόγου αξιόλογων ομιλητών μπορούμε να αναβαπτισθούμε στην πατερική αλήθεια, να αναβιώσουμε την ελληνορθόδοξη παράδοση και το ορθόδοξο βίωμα και να μπολιάσουμε τη ζωή μας με αιώνιες, αναλλοίωτες αλήθειες, που θα μας μεταμορφώσουν και θα μας ολοκληρώσουν.
Η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 06:30’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην διεύθυνση Γ. Χονδρού και Κανατά (πλησίον Ξενοδοχείου Liberty). Ομιλητής θα είναι ο πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πειραιώς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ποιοί καθορίζουν τη ζωή μας;».
Πριν την ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των συναντήσεων.
Η έναρξη των συναντήσεων στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου με ομιλητή τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου