Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων στο Κέντρο Νεότητος στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου


Τον αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών συνάξεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο μήνυμά του προς τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν, αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Απόστολο Τιμόθεο «Σεαυτόν ἁγνόν τήρει» (Α’ Τιμ. ε’, 22).
Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη ζωή των τοπικών αγίων νεομαρτύρων Θεοδώρου, Λάμπρου και ετέρου Ανωνύμου, καθώς και των αγίων Ιακώβου του εν Δερβεκίστη Αιτωλίας ασκήσαντος και των μαθητών αυτού Ιακώβου και Διονυσίου που εόρταζαν το Σαββατοκύριακο, προέτρεψε τους νέους και τις νέες να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.
 Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της συμμετοχής τους στις κατηχητικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να ενισχύονται και να παίρνουν πνευματικά εφόδια για να διαφυλάξουν την αγνότητα και την καθαρότητα της καρδιάς τους στον καθημερινό πνευματικό τους αγώνα μέσα στην παραπαίουσα κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου