Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Η Kατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Αντιρρίου με την πνευματική επιστασία του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑ, φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι αγόρια και κορίτσια, νέους και νέες, μικρά παιδιά και εφήβους σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στους πρόποδες της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας, δίπλα στην Θάλασσα.Οι κατασκηνώσεις της Ρίζας δεν είναι μόνο τόπος παραθερισμού για τα παιδιά. Λειτουργούν ως πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αγωγής και γενικότερης κοινωνικοποίησης, μέσα στα πλαίσια της Ορθόδοξης Παράδοσης του τόπου μας.
Σε αυτές εργάζονται έμπειρα στελέχη με επιστημονική κατάρτιση που με κατανόηση και αγάπη για το παιδί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο έργο της Tοπικής μας Eκκλησίας. H ζωή των παιδιών στην κατασκήνωση είναι πλούσια σε εμπειρίες. Στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Κατασκήνωσης τα παιδιά γεύονται τη χαρά της ομαδικής ζωής, μαθαίνουν να ζουν μαζί, διασκεδάζουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα θέματα, εκκλησιάζονται, ψυχαγωγούνται και εκπαιδεύονται μέσα από πρωτότυπες ομαδικές δραστηριότητες και οικολογικές πρωτοβουλίες και κυρίως μαθητεύουν στην τέχνη της αληθινής επικοινωνίας.
Είναι ευκαιρία τεράστια να ζήσει το παιδί 15 μέρες κοντά στη φύση, δίπλα στη Θάλασσα, να γνωρίσει νέους φίλους, να παίξει, να δημιουργήσει, να διασκεδάσει μακριά από το θόρυβο και την αγχώδη ζωή της πόλης, να γνωρίζει και να προσεγγίσει τον Ιησού Χριστό και να αποκτήσει εφόδια τα οποία, θα τα χρησιμοποιήσει φεύγοντας απο τον ευλογημένο αυτό τόπο, ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα θα συναντήσει στον ''έξω κόσμο''.





Πρώτο μέλημα του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας κκ ΚΟΣΜΑ, ως πνευματικού αναμορφωτή όλης της Αιτωλοακαρνανίας, ήταν ο πλήρης ανακαινισμός όλων των χώρων της Κατασκήνωσης, ώστε να πληρούν όλες εκείνες τις προυποθέσεις ασφαλούς εγκαταβίωσης των παιδιών μας.Οι εργασίες που έγιναν στις Κατασκηνώσεις το έτος 2008 είναι :
1. Πλήρης ανακατασκευή των οικίσκων διαμονής των παιδιών και επίπλωση αυτών.
2. Κατασκευή μαγειρείων πλήρως εξοπλισμένων.
3. Ανακατασκευή του διοικητηρίου και του ιατρείου της κατασκήνωσης.
4. Ανακατασκευή της τραπεζερίας.
5. Κατασκευή κτιρίου w.c. και λουτρών καθώς και υπαιθρίων νιπτήρων.
6. Κατασκευή αμφιθεάτρου.
7. Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλευ και πινγκ - πονγκ.
8. Κατασκευή παιδικής χαράς
9. Γενικής ευτρεπισμός προαυλίου χώρου

Όσα παιδιά ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Χριστό μας και ταυτόχρονα να περάσουνα αξέχαστες διακοπές μακρυά απο τις βιωτικές μέριμνες, μακρυά από το άγχος και τα προβλήματα του κόσμου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας και στα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως:
● ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Βιβλιοπωλείο «ΦΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», Πλατεία Ραζη-Κότσικα (πρ. Κέννεντυ), τηλ. 26310 26549.
● ΑΓΡΙΝΙΟ: Βιβλιοπωλείο Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Καραϊσκάκη 20 (πεζόδρομος), τηλ. 26410 22860.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου