Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκύκλιο σημείωμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά για την έναρξη της νεας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου τη 3η  Σεπτεμβίου 2013

 Αριθ. Πρωτ.: 731     

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Ν    Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α


Μ Η Ν Υ Μ Α του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
προς τους μαθητές και τις μαθήτριες
των Δημοτικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

 Αγαπητά μου παιδιά,
 Στις ευχές των γονέων σας, των δασκάλων σας, των καλών σας φίλων για την πρόοδό σας, τώρα στην αρχή της σχολικής χρονιάς,  έρχομαι και εγώ ως Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας σας να προσθέσω τις ολόψυχες, τις ειλικρινείς πατρικές μου ευχές.
 Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την ανάπαυσι, ήλθατε πάλι στο σχολείο σας, για να μάθετε περισσότερα γράμματα, να μάθετε να σκέπτεσθε, να γράφετε, να μιλάτε καλά. Ήλθατε για να θέσετε τις βάσεις για μια επιστημονική εξέλιξι και ολοκληρωμένη πρόοδο αργότερα.
 Χαίρομαι πολύ για τους πόθους σας αυτούς και εύχομαι εφέτος να είστε όλοι και όλες άριστοι μαθητές και μαθήτριες.
 Μη λησμονείτε ότι οι δάσκαλοί σας και οι δασκάλες σας, έχοντας αγάπη μεγάλη για σας, θα κουρασθούν πολύ και εφέτος για να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις. Γι’ αυτό να θυμάστε πάντοτε τους κόπους τους και την προσφορά τους. Να τους σέβεσθε, να τους τιμάτε, να τους αγαπάτε, να τους ακούτε, να τους προσφέρετε ευγνωμοσύνη.
 Δύο αλήθειες θέλω να σας υπογραμμίσω τώρα στην αρχή του νέου σχολικού έτους.
 Πρώτα να διαβάζετε, καλά μου παιδιά, τα μαθήματά σας. Να μελετάτε για να βάλετε σταθερές βάσεις στην επιστημονική σας πρόοδο.
 Παράλληλα, προσπαθείστε εφέτος να γνωρίσετε και να φέρετε το Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας, στη ζωή σας. Το κατηχητικό σχολείο σε λίγο αρχίζει. Κανείς, καμιά από εσάς να μην απουσιάση. Εκεί θα γνωρίσετε το Θεό, την αληθινή προσωπική σας πορεία που πρέπει να βαδίζετε. Έτσι, θα αποφύγετε εμπόδια και ενισχυμένοι από τη χάρη Του, θα προχωρείτε στη λαμπρή επιτυχία.
 Φέρετε το Χριστό μας στη ζωή σας με τη μελέτη του λόγου του Θεού, με την προσευχή, με τον τακτικό εκκλησιασμό και την καθαρή συναναστροφή. Τότε θα διαπιστώσετε πως θα φωτίζεται η ζωή σας, θα προχωρείτε σε δρόμους προόδου και θα δώσετε χαρά στους γονείς σας, που κουράζονται πολύ για σας.
  Εύχομαι αυτή τη σχολική χρονιά αρίστη επίδοσι στα μαθήματά σας και ο Χριστός να έλθη αληθινά στη ζωή σας.
 Καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά.
   
Με πατρική αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ



† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου