Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Eκδήλωση απο την Ιερά μας Μητρόπολη για την εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων


Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013, Κυριακή του Τυφλού, με αφορμή την εορτή των Αγίων του Νομού μας, η Ιερά Μητρόπολη προγραμμάτισε λατρευτικές εκδηλώσεις. Να πούμε ότι την ΣΤ΄ Κυριακή από του Θωμά, με Συνοδική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, γίνεται κοινός εορτασμός όλων των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων. Η τοπική μας Εκκλησία θα τιμήσει ιδιαιτέρως τους Αγίους μας το παραπάνω Σαββατοκύριακο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά σύμφωνα με πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή του Τυφλού - Σύναξη των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων, 9 Ιουνίου 2013, αναφέρει ότι, θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πόλη της Βόνιτσας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση όπου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιος Καραγεώργος θα μιλήσει επίκαιρα με θέμα «Συν πάσι τοις Αγίοις». Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Αρχιδιάκονος Άνθιμος», υπό την Διεύθυνση του Α/ψάλτη κ. Γιάννη Δακαλάκη πλαισιωμένος από μαθητές και πτυχιούχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης» θα αποδώσουν επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους. Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος Ιεροψαλτών θα τιμήσει ιεροψάλτες για την πολυετή προσφορά τους στα ιερά αναλόγια.
Όλοι μας είναι καλό να συνεορτάσουμε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τη μνήμη των Αγίων μας την ημέρα αυτή. Ιδιαιτέρως σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που στερείται ουσιαστικών προτύπων ζωής και θα πρέπει να έχουμε τις Αγίες αυτές μορφές - προσωπικότητες ως φωτεινούς οδοδείκτες στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου