Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Εκοιμήθη Ομότιμος Καθηγητής Κατηχητικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ Κωνσταντίνος Φράγκος

Εκοιμήθη πλήρης ημερών, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, ο Κωνσταντίνος Φράγκος, Ομότιμος Καθηγητής Κατηχητικής και Εγκυκλοπαιδείας της Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο αείμνηστος Καθηγητής γεννήθηκε στα Ιωάννινα και ανέπτυξε έντονη θεολογική δράση σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη υπήρξε η ενασχόλησή του με την νεότητα και το έργο της κατήχησης, καρπός της οποίας είναι οι τρεις τόμοι των κατηχητικών βοηθημάτων για ενοριακή και οικογενειακή χρήση, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολή μας. Συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από την Ματαράγκα Μακρυνείας και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην επαρχία της Τριχωνίδος.
Τα τελευταία χρόνια εφυσήχαζε στην οικία που διατηρούσε στη Ματαράγκα, όπου πραγματοποιήθηκε και η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά.Την Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν οι καθηγητές κ. Κογκούλης και κ. Λιάπης, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά του αειμνήστου Κωνσταντίνου Φράγκου και τόνισαν την ιδιαίτερη αγάπη του στην τοπική Εκκλησία της Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και την αγωνία του για την στήριξη τόσο των θεολογικών γραμμάτων, όσο και της ορθοδόξου Εκκλησίας γενικότερα.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου