Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μια σημαντική ποιμαντική δραστηριότητα της Ιεράς μας Μητροπόλεως



Η Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας λειτουργεί κανονικά και κατά το Εκκλησιαστικό έτος 2012, για τρίτη χρονιά, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου, με κέντρο το Αγρίνιο.
Στις μέρες της αβεβαιότητας, της ολιγοπιστίας και απελπισίας από τη δεινή δοκιμασία της γενικής κρίσης, ο παραμυθητικός λόγος, η φιλανθρωπία και φιλαδελφία, η χριστιανική διακονία και αγάπη ενισχύουν την ΠΙΣΤΗ στον άνθρωπο, που είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο. Η ΠΙΣΤΗ έρχεται στην ψυχή σαν θείο φως και παραμυθία κι ενισχύει τη θέληση και την ελπίδα, χαρίζει ειρήνη και χάρη Θεού, ενώ διώχνει το φόβο, τον πόνο, την ανησυχία. Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη Σκέπη της Παναγίας της Παραμυθίας, ας προσφέρουμε ταπεινά αυτή τη δύναμη της Πίστης, της αγάπης και εμπιστοσύνης στον Χριστό, με το γλυκό παρηγορητικό φως που θα παίρνουμε από Κείνον!
Οι σκοποί της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών είναι: * η αντιμετώπιση συγχρόνων κοινωνικών προβλημάτων, που απασχολούν τη γυναίκα,
* η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στο πνευματικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας,
* η ανάπτυξη νέων μορφών εθελοντικής δράσης,
* η πνευματική, ψυχική στήριξη και κοινωνική προστασία της γυναίκας και της οικογένειας. Η Διοικούσα Επιτροπή Γυναικών του Κέντρου Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί την στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34), τηλ. 26410-32005. Ώρες λειτουργίας: Πρωί: 10 -12 π.μ. (Δευτέρα - Τρίτη - Παρασκευή) και απόγευμα: 4 - 6 μ.μ. Τετάρτη και Πέμπτη (ή 5-7 μ.μ. από Μάϊο έως Οκτώβριο).
Οι δραστηριότητες των εθελοντριών στη Διακονία αγάπης και στήριξης επεκτείνονται σε συγκεκριμένες ενότητες. Έτσι, οι ομάδες έργου για την καλύτερη λειτουργία και τη συσπείρωση του δυναμικού των εθελοντριών, στρέφονται γύρω από τις παρακάτω ενότητες: Α. Λειτουργία του Κέντρου Διακονίας (γραμματεία, υποδοχή περιστατικών, δανειστική βιβλιοθήκη). Β.Δημόσιες σχέσεις (μεσολάβηση σε υπηρεσίες, γνωστοποίηση του έργου, σύνδεση με δημόσιους φορείς, ενορίες, σχολεία). Γ.Φροντίδα για την Παιδεία (ενισχυτική διδασκαλία, δημιουργική απασχόληση, αγωγή των παιδιών). Δ. Επισκέψεις αγάπης (σε μοναχικά άτομα, σε άρρωστες γυναίκες, σε ιδρύματα, στο νοσοκομείο, σε ειδικά σχολεία). Ε. Διοργάνωση πνευματικών εκδηλώσεων (ημερίδες-συνέδρια-μηνιαίες συνάξεις, εκπαίδευση εθελοντριών, προληπτική ιατρική, προσκυνηματικές εκδρομές, δωροεκθέσεις...) Οι μηνιαίες συνάξεις αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών εν αγάπη «…εις έργον διακονίας, εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού, μέχρι καταντήσωμεν οι πάντες εις την ενότητα της πίστεως…» (όπως προτρέπει ο Απόστολος Παύλος στην Εφεσίους επιστολή 4, 12-13).
· Πρωταρχική σημασία δίνουμε στη στήριξη της γυναίκας, στη μεσολάβηση και διευκόλυνσή της προς τις υπηρεσίες. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια, κυρίως συντροφιά σε μοναχικά άτομα.
· Κάθε Πέμπτη απόγευμα, στις 5 έως 7 μ.μ. και από τις 11 Οκτωβρίου 2012, λειτουργεί πρόγραμμα φύλαξης παιδιών, με δημιουργική απασχόληση και εκκλησιαστική παιδεία.
- Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας της Διακονίας, διατίθεται τράπεζα ενδυμάτων, από την οποία διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες, παιδιά, καθώς και ρουχαλάκια για βρέφη.
· Επίσης, στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζουμε ορισμένες ευκαιρίες, σε θέματα Υγείας για τη γυναίκα, μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο της Διακονίας «Παναγία η Παραμυθία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου