Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Βαράσοβας, του κ Χρήστου Σιάσου



Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο-Ασκητήριο Αγίου Νικολάου της Βαράσοβας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες, π. Καλλίνικος Γεωργάτος της Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, π. Επιφάνειος Καραγεώργος, Γενικός Αριχερατικός Επίτροπος της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας καθώς και Ιερείς της περιοχής. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί από όλα τα μέρη του Νομού και όχι μόνο, που ήρθαν στο Σπήλαιο με τις βαρκούλες που διέθεσαν οι ψαράδες της περιοχής και ανέβηκαν με κόπο το μονοπάτι που οδηγεί στο Σπήλαιο. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς του πιστούς κάνοντας αναφορά για την εύρεση του Σπηλαίου από τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παλιούρα και την ασκητική ζωή των Μοναχών που έζησαν στο Σπήλαιο πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Στο τέλος της Θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για όλη την προετοιμασία που έκαναν προκειμένου να γίνει η Θεία Λειτουργία, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους βαρκάρηδες  και όλους τους πιστούς που με κόπο ήρθαν και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Τέλος όλοι οι προσκυνητές έλαβαν το αντίδωρο και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.  
Το ετήσιο αυτό προσκύνημα το περιμένουν με χαρά πολλοί Χριστιανοί της περιοχής και όχι μόνο και ευχαριστούν τον Άγιο Νικόλαο για τη δύναμη που τους δίνει να πραγματοποιήσουν το προσκύνημα αυτό.
Πηγή φωτογραφιών nafpaktianews.gr
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου