Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η πόλη του Αγρινίου, τιμά τον πολιούχο της


Με την ακολουθία του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, στην πόλη του Αγρινίου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτασμό της μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου του Αγρινίου.Επίκεντρο των εορτασμών ήταν, όπως πάντα, ο μεγαλοπρεπής νέος Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου. Τις λατρευτικές εκδηλώσεις λαμπρύνουν με την παρουσία τους – προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά – οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.
Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος. Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον Άγιο Χριστοφόρο και στους διωγμούς των χριστιανών και επεσήμανε ότι και σήμερα η Εκκλησία υφίσταται άλλου είδους διωγμούς, ιδεολογικούς διωγμούς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε θερμά τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ανέφερε ότι «Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, μας δείχνουν τον δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια προς τον ουρανό και προς τον Θεό μας» και κατέληξε καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Χριστοφόρου. 
«Με την παρουσία του, ο Άγιος Χριστοφόρος, μας διδάσκει, μας παρακινεί, μας ενθαρρύνει να ζήσουμε κι εμείς το Ευαγγέλιο. Να ομολογήσουμε, με συνέπεια,  στους προδοτικούς καιρούς μας τον Αναστάντα Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, όπως και εκείνος τον ομολόγησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Πηγή φωτογραφιών Romfea.gr / Βασίλειος Μυλωνάς










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου