Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση που μας ήρθε από το γραφείο Τύπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 23η Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας γνωστοποιεί στον ιερό Κλήρο και τούς ευσεβείς Χριστιανούς ότι:
• Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:00’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου της Νομαρχίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη θεατρική παράσταση από τον Χριστιανικό Όμιλο Νέων Μεσολογγίου με εορταστικά τραγούδια, που θα αποδώσει η παιδική χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
• Την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 18:30’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία – για την φετινή χρονιά – ομιλία της Σχολής Γονέων, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. Αθανάσιο Γκίκα. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Η επικοινωνία των συζύγων βασική προϋπόθεση λειτουργικότητας της οικογένειας».
Ο π. Αθανάσιος Γκίκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Ύστερα από Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα και στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Durham, έγινε διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας με θέμα διδακτορικής διατριβής «Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του από μέρους της Εκκλησίας». Είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και διακονεί ως εφημέριος – οικονόμος στο αγιορείτικο Μετόχι του Αγίου Χαραλάμπους, που ανήκει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών.
• Τέλος την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 19:30’ μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και στο πλαίσιο των «Εορτών Εξόδου 2012» θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια Έκθεσης με έργα τέχνης των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος και θα απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους μαθητές της Σχολής.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου