Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος


Πηγή:Romfea.gr
Την αναστολή του Ραδιοφωνικού σήματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η ΔΙΣ.Να αναφερθεί ότι υπήρξαν έντονες συζητήσεις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, στο γραφείο του Προέδρου των Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος, όπου παρευρίσκονταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλ. Κατσιάρας και ο δικηγόρος της Ι. Συνόδου.H οριστική ρήξη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων προκλήθηκε μετά από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που ζήτησε η διοίκηση του σταθμού να υπογράψει το προσωπικό, κάτι που δεν αποδέχθηκε.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της ΔΙΣ έχει ως εξής:
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.
Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου