Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Εγκαινιάστηκε στην Ι.Π Μεσολογγίου το Κέντρο Συσσιτίων απόρων οικογενειών απο το σεπτό Ποιμενάρχη μαςΠραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, στις 18:00μμ τα εγκαίνια του Κέντρου Συσσιτίων που δημιούργησε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, σε συνέχεια εκεινων που δημιουργήθηκαν στην πόλη του Αγρινίου τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στη νέα αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και στις φιλανθρωπικές και ποιμαντικές δραστηριότητες αυτής
ΟΠοιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ιερά Μητρόπολη προσπαθεί να στέκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση και αυτό το κάνει με διάκριση και σεβασμό της προσωπικής του αξιοπρέπειας, χωρίς να διαφημίζει το έργο της και να διεκδικεί επαίνους.
Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά και η εθελοντική εργασία γυναικών και ανδρών στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου θα παρασκευάζεται και θα διανέμεται φαγητό σε άπορες οικογένειες της πόλεως, με τις χορηγίες φορέων και εταιρειών της περιοχής και την συνεργασία των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριακών Ιερών Ναών.
Το Κέντρο Συσσιτίων στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Τραυλαντώνη 3 (πλησίον του κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο τηλεφωνικό κέντρο 2631022322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου